Skip to main content

Raamdecoratie voor draai-kiepramen

 |  Jacqueline Kamp

draai-kiepramen duette

Nieuwbouwhuizen hebben tegenwoordig steeds vaker draai-kiepramen. Draai-kiepramen draaien naar binnen open en kunnen ook op een kiepstand worden gezet. Veel mensen vragen zich af welke raamdecoratie geschikt is voor dit type ramen.

De meeste raamdecoratie zorgt er namelijk voor dat de draai-kiepramen niet meer (geheel) open kunnen. Speciaal voor draai-kiepramen zijn er oplossingen  die op het raam worden gemonteerd, zodat je het raam nog wel gemakkelijk kunt openen. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende opties

Click Frame, Magneet Frame & Tape Frame

Bij zowel het Click Frame als het Magneet Frame zit het raamdecoratie product in een vierkaderig frame. Het Click frame wordt met speciale steunen tussen de glaslatten gezet. Het Magneet Frame wordt bevestigd d.m.v. een magneet strippen op het kozijn. Bij beide systemen hoef je niet hoef te boren of schroeven in het kozijn. De kleur van zowel het Click Frame als Magneet Frame kan worden afgestemd op de kleur van het kozijn.

draai-kiepramen duette
draai-kiepramen duette detail

Tape Frame voor draai-kiepramen

Bij Tape Frame wordt het raamdecoratie product op het raam of glas geplakt. Ook bij deze variant hoef je niet te boren en schroeven in het kozijn.

Het Click Frame, Magneet Frame en Tape Frame is mogelijk in combinatie met: 

  • Aluminium jaloezieën 16 en 25 mm
  • Duettes 25 mm
  • Plisségordijnen 20 mm

Montage met klemsteunen en zijgeleiding

Het is niet altijd mogelijk om bovenstaande systemen te bevestigen. In die situaties is montage met klemsteunen en zijgeleiding  een oplossing. Door de klemsteunen hoef je ook niet in het kozijn te schroeven of te boren. En door de zijgeleiding blijft de raamdecoratie netjes recht hangen als het raam op de kiepstand staat. Montage met klemsteunen en zijgeleiding is mogelijk bij:

  • Aluminium jaloezieën
  • Duette
  • Plisségordijnen
  • Rolgordijnen
  • Vouwgordijnen

Montage op de dag

Heb je voldoende ruimte boven het kozijn en komt het raam in de kiepstand niet voorbij de muur? Dan kun je ook kiezen voor montage op de dag. Bij montage op de dag wordt de raamdecoratie voor de muur en aan het plafond bevestigd. Op deze manier ontstaat er voldoende ruimte tussen het raam en de raamdecoratie om het raam te openen in de kiepstand. Alle raamdecoratie kan op de dag worden gemonteerd. Let er alleen wel op dat je raamdecoratie kiest waarbij je nog voldoende ruimte boven het kozijn hebt om het kozijn te openen als de raamdecoratie geheel opgetrokken is.

Shutters kunnen bij een montage op de dag ook nog een mooie en stijlvolle oplossing voor draai-kiep ramen zijn.    

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw draai-kiepramen?