Skip to main content

Houten raamdecoratie: houten jaloezieën

4 februari 2021 | Jacqueline Kamp

Ben je op zoek naar raamdecoratie met een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor houten jaloezieën. Doordat de lamellen zijn gemaakt van hout krijgt jouw interieur een warme en natuurlijke sfeer. 

Een warme & natuurlijke sfeer 

Doordat de lamellen van houten jaloezieën een stuk dikker zijn (plankjes) dan de lamellen van aluminium jaloezieën hebben houten jaloezieën een veel warmere uitstraling dan aluminium jaloezieën. Voor een nog warmere en gezellige uitstraling kun je bij houten jaloezieën tegen een geringe meerprijs kiezen voor ladderband in plaats van ladderkoord. Een houten jaloezie met ladderband is in verschillende breedtes en kleuren mogelijk. Je kunt kiezen uit 10 mm, 25 mm of 38 mm ladderband. De kleur van het ladderband kun je aanpassen aan de kleur van de houten jaloezie of juist kiezen voor een mooi contrast. Zoals bijvoorbeeld een witte jaloezie met zwart ladderband.

Passend bij iedere interieurstijl

Doordat hout een veelzijdig product is passen houten jaloezieën bij verschillende woonstijlen. Zoals bijvoorbeeld een industriële woonstijl of een landelijke woonstijl. Wil je meer warmte en knusheid creëren in een industrieël interieur? Kies dan voor donkere houten jaloezieën met een mooie houtnerf structuur met 10 mm ladderband of ladderkoord. Voor een wat meer licht, open en ruimtelijke interieur kies je voor houten jaloezieën in een lichte kleur zoals bijvoorbeeld warm wit al dan niet in combinatie met een ladderband.

Lichtval & privacy

Naast een warme en natuurlijke uitraling hebben houten jaloezieën nog meer voordelen. Doordat je de lamellen van houten jaloezieën kunt kantelen kun je je privacy regelen en het daglicht filteren zodat er een mooi lijnenspel op de wand of vloer ontstaat. Bovendien hebben houten jaloezieën ook een isolerende functie. In de zomer houden ze zon en warmte tegen en in de winter voorkomen ze dat de warmte via de ramen naar buiten verdwijnt.